Összefoglaló 2024. május 5., vasárnap

Hajdúnánás KNKFT - DVTK 25-37 (12-15)

Az NB II. Észak-keleti felsőház 6. fordulójában a hetedik helyen álló Hajdúnánás otthonába látogatott a listavezető DVTK. A piros-fehérek a kiélezett első félidőt követően tudtak ellépni és 12 gólos sikerrel két meccsre kerültek a bajnoki címtől.

Hajdúnánás KNKFT - DVTK 25-37 (12-15)


Ahhoz a Hajdúnánáshoz utazott a listavezető DVTK az NB II. Észak-keleti felsőház 6. fordulójában, amely a Salgótarján és a Vác együttesét is megszorongatva csak egy góllal kapott ki C csoportbeli korábbi ellenfeleinktől. A találkozó vendég vezetéssel kezdődött, ám a hazaiak egészen a 15.percig tartották a lépést Molnár Andrásékkal (5-6). Ezt követően egy jó piros-fehér periódus következett, hét perc alatt egy gólt kapva és hatot lőve már megnyugtatóbb előnyben kézilabdázott a DVTK (6-12). A félidő hajrája azonban egy hajdúnánási időkérést követően a sárgáknak sikerült jobban és a különbséget lefelezve 12-15-re zárkóztak a dudaszóra.

A fordulást követően gyorsan rendezte a sorokat a Diósgyőr és a 38. percre visszaállította az öt gólos különbséget (15-20), amit az utolsó negyedórára fordulva nyolcra növelt (17-25). Ekkor ugyan érkezett az újabb hajdúsági pauza, de ezúttal a hazaiak már nem tudtak közelebb zárkózni a találkozón, amit végül magabiztos, 12 gólos előnnyel 25-37 arányban húzott be a DVTK. Az újabb két ponttal Molnár Andrásék megerősítették helyüket a tabella élén és immáron csak három pontra vannak a feljutást jelentő bajnoki címtől két fordulóval a bajnokság vége előtt.

A találkozón Torma Antal 39 százalékos hatékonysággal védett, míg a mezőnyben Szepesi István 8, Gulácsi Bálint pedig 7 alkalommal volt eredményes. Kiss Dávid és Kohlrusz Levente ötször-ötször vette be az ellenfél kapuját.

Férfi kézilabda NB II. Észak-kelet felsőház, 6. forduló

Hajdúnánás KNKFT - DVTK 25-37 (12-15)

Hajdúnánás, Hódos Imre Városi Sport és Rendezvénycsarnok - 150 néző

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve

Molnár András vezetőedző: A szívünk továbbra is a helyén van! De úgy tűnik, hogy már nagyon várjuk a végét! A hazai csapat és mi is mindent beleadtunk, ez dicséretes! Köszönjük a vendéglátást és igazán hálások vagyunk! Már csak kettő…

A DVTK a következő, 7. fordulóban két hét szünetet követően a Nyírbátor KC otthonába látogat május 18-án 17 órától, majd május 25-én a záró körben a Hajdúszoboszló érkezik a Generali Arénába.