Összefoglaló 2024. február 17., szombat

NKA Universitas Pécs - DVTK HUN-Therm 71-75

Baranyába utazott a DVTK-HUN-Therm csapata a bajnokság 13. fordulójában, ahol az NKA Universitas Pécs gárdájával csapott össze. Együttesünk remekül kezdte a találkozót, de a második negyedtől kezdve elvesztette a ritmusát, és a nagy szünetig már nem is tudta útját állni a házigazda előrenyomulásának. A térfélcsere után is sokáig kereste a játékát a csapatunk, de szívós mentalitással, elképesztő energiákat mozgósítva végül megnyerte a rangadónak beillő összecsapást (71-75)

NKA Universitas Pécs - DVTK HUN-Therm 71-75


Szép számú és hangos szurkolótáborunk előtt úgy kezdődött a találkozó, hogy az Aho-nővérek szép összjátékából Nina szórt egy szép hármast a sarokból, aztán négy pécsi pont után Ana Tadić következett két duplával (4-7). Megnyugodhattunk volna, mégis némi kapkodás jeleit mutattuk, ezt használta ki a PEAC, amely Smailbegović triplájával és Williams közelijével újra megszerezte a vezetést. Aho Nina és Charles találataival mi újítottunk, ezzel együtt a negyed derekán szűken a hazai csapat vezetett (13-11). Ana lement pihenni, úgyhogy távoli dobásokkal kezdtünk operálni, ami jó húzásnak bizonyult, hiszen Charles és Jovanović keze is elsült a hárompontos vonalon túlról (13-19). Sajnos a 8. percben kicsit meginogtunk, fel is zárkóztak a fehér mezesek, de Tyra remek hárompontosa, valamint Nina tempója időkérésre sarkallta Jovan Gorećet (18-25). Ez sem segített, mert Kányási gyönyörűen tört be a palánk alá, a negyed eredményét Kiss Angelika büntetői alakították ki (20-27).

A PEAC indította jobban a második játékrészt, két perc alatt egy pontra közelítettek meg minket Laczkó Sáráék. Az első egységünket Ana Tadić szerezte ebben a negyedben, majd Charles villant meg (26-30). Völgyi Péter úgy érezte, hogy egy időkérés hasznos lehet, azonban ezzel sem sikerült megtörni a hazai csapat lendületét, amely a negyed közepén Weninger kettesével újra vezetett (31-30). A folytatásban is komoly gondokkal küzdöttünk, a 18. percben muszáj volt újra időt kérni (36-30). A szünetig bő két és fél perc volt hátra és egy szép Charles-duplával és Ana büntetőivel sikerült közelebb jönni. Weninger hárompontosával igyekezett tartani a távolságot a PEAC, végül Lelik zárta le az első félidőt egy bátor betörésből szerzett közelivel (39-36).

A fordulás után sokáig nem találták a ritmust a csapatok, aztán a 22. perc végén Kaila labdája csak beszédült, igaz, gyorsan jött rá Mérész válasza. Wallace triplái, valamint Ana Tadić és Smailbegović két-két büntetői jelentették a folytatást, vezetőedzőnk időkérése jelezte, hogy bajban vagyunk (49-40). A 24. perc végén Lelik kosarával faragtunk a hátrányból, de Mérészre ismét nem figyeltünk, így ötven felé ment a Pécs. A negyed felénél keményítettünk a védekezésen, elöl pedig Garbin és Jovanović szállította a pontokat (53-49). A játékrész hajrájában Ana pöttyintette be a második dupláját, ezután azonban zsinórban jött öt pécsi egység, az utolsó szó Charlesé volt (58-53).

Kányási és Smailbegović gólváltásával kezdődött a záró felvonás, két és fél perc alatt több találat nem is született. A 33. percben aztán ismét Smailbegović rázta meg magát, erre Réka reagált egy 2+1-essel (62-60). Volt lehetőségünk arra is, hogy átvegyük a vezetést, de nem sikerült, M. Tadić viszont nem hibázott a büntetővonalról, majd Mérész is betalált (66-60). A negyedik negyed féltávjánál Garbin szerzett könnyű kosarat, majd Weninger hárompontosára Kányási és Garbin válaszolt szintén triplával (69-68). Hazai timeout után folytatódott a játék, de hiába az eligazítás, mert Jovanović büntetőivel visszavettük a vezetést, majd Ana centergóljaival lépegettünk előre (69-74) Az újabb Gorec-időkérés után már csak valamivel több mint két perc volt hátra. Weninger tempójával zárkózott a pécsi csapat, és bár lezárhattuk voln a meccset, nem tettük meg, huszonhárom másodperce maradt a PEAC-nak, de P. Williams hárompontos-kísérlete kimaradt, kétszer is videóztak a nem túl jó napot kifogó játékvezetők, Charles biztosította be a győzelmünket (71-75).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport 13. forduló

NKA Universitas Pécs - DVTK HUN-Therm 71-75 (20-27, 19-9, 19-17, 13-22)

Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, 400 néző. Játékvezetők: Tóth Cecília, Goda László, Nyilas István.
PEAC: Laczkó 1, Wallace 10/6, Smailbegović 23/9, Mérész 11, P. Williams 4. Csere: Olawuyi, Simon, M. Williams, M. Tadić, Kiss A. 3, Weninger 13/9. Vezetőedző: Jovan Goreć.
DVTK: Aho T. 3/3, Aho N. 7/3, Charles 18/3, Garbin 9/3, Tadić 15. Csere: Kányási 7/3, Lelik 8, Jovanović 8/3, Oláh, Tenyér. Vezetőedző: Völgyi Péter.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Mérkőzés utáni értékelések

Völgyi Péter:  Kevés időnk volt erre a mérkőzésre felkészülni, nehéz előzmények után jöttünk, ennek fényében nagyon értékesnek tartom a mai győzelmünket. A lepattanózással maximálisan elégedett vagyok, ez volt a mai győzelmünk kulcsa. Az eladott labdák száma viszont nagyon sok volt. Előbbit tartani kell, utóbbit pedig csökkenteni a szerdai meccsünkön e Villeneuve d’Asq ellen, mert így megnehezítjük a saját dolgunkat. Nagyon jó mérkőzés volt, örülök annak, hogy az utolsó negyedben előjöttek olyan régebben használt dolgok, amivel az Euroligában is eredményesek tudtunk lenni.

Kaila Charles: Harcos mérkőzésen vagyunk túl, ez különösen a második félidőre igaz. Az ellenfelünk gyorsan és agresszíven játszott, és előnyre tett szert. Nekünk is fel kellett vennünk a kesztyűt, ahelyett, hogy feladtuk volna, nagyot küzdöttünk és meg tudtuk nyerni a mérkőzést.