Összefoglaló 2024. május 15., szerda

Századik diósgyőri tétmérkőzését játszotta Szatmári Csaba

A DVTK legyőzte az FTC-t az OTP Bank Liga 32., utolsó előtti fordulójában. A találkozót követően Szatmári Csabával beszélgettünk, aki kereken századik alkalommal viselte tétmérkőzésen a DVTK szerelését.

Századik diósgyőri tétmérkőzését játszotta Szatmári Csaba


A DVTK 2-0-re nyert az FTC ellen, és hatodik alkalommal hozta le kapott gól nélkül a mérkőzést ebben a bajnokságban.

- Szervezetten játszott a csapat az elejétől a végéig, ennek köszönhető a siker, illetve végig megfelelően koncentráltunk, ami az előző heti, Újpest elleni találkozóról talán hiányzott - kezdte az értékelést Szatmári Csaba. - Amennyiben hatékonyabban használjuk ki a helyzeteinket az FTC ellen, akkor még nagyobb is lehet a különbség, azonban így sem panaszkodom, mert a Ferencváros ellen két gólt szerezve, és kapott gól nélkül csodás győzelmet arattunk a saját közönségünk előtt.

A diósgyőri játékstílus egyik jellemzője, hogy igyekszik a csapat minél többet birtokolni a labdát, azonban szombat este az FTC tudta inkább magánál tartani a labdát.

- Természetesen másként kell ebben az esetben játszani, de azt is hozzáteszem, hogy ellenőrzésünk alatt tartottuk a játékot, azaz a labdabirtoklásuk ellenére sem engedtünk nekik nagy gólszerzési lehetőségeket - folytatta. - Az előbb említett szervezettség részeként előfordult, hogy a középcsatárunk a saját térfelünk közepén védekezett, majd ebből a mély védekezésből építettük fel a támadásokat.

A 17 tavaszi tétmérkőzésből 12 alkalommal egymás mellett játszott Szatmári Csaba és Marco Lund, mondhatni összeállt a párosuk. Viszont most először fordult elő, hogy a dán labdarúgó volt a jobb oldali belső védő, Szatmári Csaba pedig a bal oldali.

- Vladimir Radenković kérésére cseréltünk pozíciót, és már egész héten ennek megfelelően készültünk az Ferencváros elleni mérkőzésre - árulta el. - Nekem az a feladatom, hogy azon a poszton próbáljam kihozni magamból a maximumot. A döntés bevált, kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést, bízom benne, a Fehérvár ellen is hasonló eredmény érünk el.

Fontos mérföldkőhöz érkezett Szatmári Csaba múlt szombaton, századik alkalommal öltötte magára tétmérkőzésen a diósgyőri szerelést (27 élvonalbeli és 69 NB II.-es bajnoki, valamint 4 Magyar Kupa-mérkőzés).

- Három éve igazoltam Diósgyőrbe, és kimagasló teljesítménynek tartom, hogy ennyi idő alatt száz tétmérkőzést játszottam a DVTK címeres mezben - mondta. - Nagy boldogsággal töltött el, amikor megtudtam, hogy ez volt a századik tétmérkőzésem, méghozzá egy ilyen meccs! Remélem, hogy ezek a számok tovább nőnek, és elérem a következő célomat is.

Három év alatt sok szép emléket gyűjthetett a diósgyőri hármas mez gazdája, hiszen bajnoki címet ünnepelt a Merkantil Bank Ligában, és számtalan jó védőteljesítmény mellett középhátvédként hét gólt is szerzett.

- A legszebb emlékek felsorolását kezdhetem rögtön az FTC elleni győzelemmel hiszen ilyen erős csapatot nem minden nagy lehet legyőzni még ilyen szervezett játékkal sem. Azt sem fogom elfelejteni, hogy rekordpontszámmal lettünk bajnokok az NB II.-ben, és ezen kívül is sok szép emléket őrzök - tette hozzá.

Az OTP Bank Liga utolsó fordulójában Székesfehérvárra utazik a DVTK. Az első két körben mindkétszer a hazai csapat nyert, méghozzá mindkétszer 4-0-ra.

- Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, mert a Fehérvár számára az ezüstérem a tét. Ám nekünk is megvan a saját célunk, szeretnénk minél előrébb végezni a tabellán, és a szurkolók felé is fennáll némi adósságunk - fogalmazott Szatmári Csaba.