Beharangozó 2024. március 8., péntek

Ma idegenben játszik a DVTK HUN-Therm

A magyar bajnokság 16. fordulójában a SERCOUNI Győr vendégeként lép pályára a DVTK HUN-Therm. Diósgyőri győzelem esetén az alapszakaszt biztosan az első helyen zárjuk.A mérkőzés előtt bemutatjuk az aktuális ellenfelet, felidézzük a két csapat közelmúltbeli mérkőzéseit.

Ma idegenben játszik a DVTK HUN-Therm


Tippmix Női NB I. A-csoport 16. forduló

2024. március 9., szombat (Győr, Egyetemi Sportcsarnok)
17:00 SERCO UNI Győr - DVTK HUN-Therm

Mérkőzés információk

Helyszín

Győri Egyetemi Sportcsarnok (9026 Győr, Egyetem tér 1.) ​

Jegyinformáció

A mérkőzésre a felnőtt belépőjegy 1500 ft-ba, a diák/ nyugdíjas belépő pedig 750 ft-ba kerül. Jegyvásárlásra csaka  helyszínen van lehetőség. 

Közvetítés

A találkozót a mindigTV GO élőben közvetíti, az mkosz.hu oldalán szöveges tudósítás olvasható.

 

Ellenfél-leső

A Győr az előző fordulóban a TFSE-MTK elleni idegenben aratott győzelmével bebiztosította az alapszakasz második helyét. A Killik László magar Kupa negyeddöntőjében a BEAC ellen  arattak magabiztos győzelmet, így bejutottak a Győrben megrendezendő négyes döntőbe. 

Egymás ellen

A legutóbbi szezonban számos alkalommal csaptunk össze a győriekkel, igazi rivalizálássá váltak az egymás elleni küzdelmek. Az idei szezonban a győri együttes 2 vereséggel a tabella második helyét foglalja el. Legutoljára épp tőlünk szenvedtek vereséget a magyar bajnokság 7. fordulójában. Ezen a mérkőzésen a DVTK HUN-Therm 25 pontos, nagyszerű sikert aratott. A most következő mérkőzésen eldőlhet az alapszakasz első helyének kérdése: amennyiben a DVTK HUN-Therm nyer, megnyeri az alapszakaszt. 

2023. december 3.

DVTK HUN-Therm - SERCO UNI Győr 97-72 (27-20, 22-13, 23-21, 25-18)

 

Edzői várakozás

Völgyi Péter: -  Frissek az Euroligás élményeink, így azt a sorozatot nehezen tudnám most értékelni. A sejeltező sikeres megvívása után nagyon jó eredménnyel zártuk a csoportkört. A sikeres első negyeddöntős meccs után Lille-ben esélyünk lett volna lezárni a párharcot, de sajnos nem tudtunk élni az eséllyel, a harmadik mérkőzésre pedig előjöttek azok képességbeli különbségek, amelyekkel a Villeneuve megnyerte a negyedöntőt. 
A negyeddöntős mérkőzéseken megélt hangulat, nézőszám és összetartozás hatalmas értékek. A nemzetközi tapasztalatokat szeretnénk a hazai porondon hasznosítani. A következő feladatunk a Győr ellen vívott idegenbeli mérkőzés. Győzelmi céllal utazunk ellenfelünkhöz, ám nem lesz könnyű dolgunk.  Nagyon jó csapatuk van, és képesek gyors kosárlabdát játszani. A jövő héten a Magyar Kupában vívunk negyeddöntőt, amit ha sikerrel veszünk, bejututnk  jövő hétvégi négyes döntőbe is.