Hétfőn kezdődik a néhány héttel ezelőtt Lengyelországból Jordániába áthelyezett U20-as birkózó-világbajnokság, amelyen Szinay Csaba (kötöttfogás 87 kg) és Botos Dominik (kötöttfogás 77 kg) személyében két diósgyőri versenyzőnek is szurkolhatunk majd. A 19 fős magyar csapatban Ammanban tehát az U17-esek vb-jéhez hasonlóan ezúttal is két piros-fehér sportoló lesz majd, amire több, mint 10 éve nem volt példa.

A diósgyőriek itthoni edzője, Juhász Sándor szerint ezúttal is nagyon erős mezőnyre kell számítani, amelyben a pillanatnyi forma dönthet majd, aki kiemelte azt is, hogy két birkózónk nem megszokott felkészülésből utazik majd a közel-keleti országba.

- Az U17-es vb-hez hasonlóan itt is nagyon erős, ha nem erősebb mezőny várható. Ez a korosztály már közelít a felnőttekhez, itt még kiforrottabbak a versenyzők. Ezúttal is az oroszok és az ázsiaiak képviselik a legnagyobb erőt, de a többi országból sem szabad leírni senkit. Nem lehet kiszámítani a súlycsoportok kimenetelét, nagyon sok múlik majd a pillanatnyi formán és az apróságokon. Csabára rátérve, ő az érettségi óta a válogatottal készül, jó formában van és jó kedvvel végzi az edzéseket. Viszont a világbajnokság, az világbajnokság, ő pedig egész évben nem tudott úgy készülni, mint a többiek, sőt még az U20-as Eb-t is kihagyta. De abban biztos vagyok, hogy meg fogja állni a helyét és ha 1-2 meccset tudna nyerni az már nagyon jó lenne, ami azt jelenti, hogy a nyolcban van. Dominik sajnos nem teljesen egészséges, bokasérüléssel bajlódik, de ő is kiutazik a vb-re. Ott betépelik majd és mindent megtesznek, hogy a lehető legkisebb legyen a fájdalom, de még egy hazai versenyen is nagyon nehéz így elindulni nem, hogy egy világbajnokságon. Abba viszont biztos vagyok, hogy ő is megtesz majd mindent a ráadásul nagyon erős 77 kg-os súlycsoportjában.  

Az U20-as Birkózó Világbajnokság küzdelmeit augusztus 14-én kezdődnek és egy héten át tartanak majd Jordániában. A napi programot élőben a nemzetközi szövetség hivatalos oldalán lehet majd követni IDE kattintva.

U20-as Birkózó Világbajnokság - Amman*

Férfi kötöttfogás 77 kg - Botos Dominik

selejtezők: péntek 9:00

elődöntők: péntek 15:45

vigaszág: szombat 12:30

döntő: szombat 17:00

Férfi kötöttfogás 87 kg - Szinay Csaba

selejtezők: péntek 9:00

elődöntők: péntek 15:45

vigaszág: szombat 12:30

döntő: szombat 17:00

*magyar idő szerint