Tavaly nyáron érkezett Romániából Láposi Sándor, aki ősszel a DVTK U21-es csapatban 5, az U18-ban 8 alkalommal lépett pályára.

- Hogyan lettél labdarúgó?
- Szülőhelyemen, a Bihar megyei Érmihályfalván kezdtem focizni nyolcéves koromban. Többször játszottunk a Liberty Oradea csapata ellen, akiknek tetszett játékom, így Nagyváradra igazoltam. Velük sokat jártunk külföldre, többek közt Angliába is, ahol 14 évesen pályára léptem az Aston Villa, Machester City és az Arsenal ellen is. Utóbbi csapat hívott próbajátékra is, azonban egy sípcsonttörés miatt nem csak ez esett kútba, hanem kihagytam 8 hónapot is.

- London helyett hogyan kerültél Diósgyőrbe?
- Először úgyszintén barátságos mérkőzésen jártam Diósgyőrben, ahol megismerkedtem egy lánnyal. Így amikor felmerült a lehetőség, hogy Magyarországra igazoljak, a Diósgyőrt választottam. Már régen nem vagyunk együtt, de egyáltalán nem bántam meg a döntésemet, jól érzem magam, itt minden adott ahhoz, hogy igazi labdarúgó legyek.

Láposi Sándor (Fotó: Szabó Gábor)

- Mutasd be magad légy szíves!
- Irányító és balszelső posztján számítanak rám az edzőim. Mivel nem vagyok magas és erős játékos, inkább ésszel játszom. Gyors vagyok, technikás és az erőnlétemre sem lehet panasz. Nagy alázattal játszom, a mérkőzéseken szeretem kiadni magamból a maximumot, mégsem elégszem meg a teljesítményemmel, hanem mindig többet és többet akarok nyújtani. Persze mindenben fejlődnöm kell, mert ami ma elég, az már holnap édeskevés. Ha el akarom érni céljaimat, akkor fizikailag sokat kell fejlődnöm és technikailag is van mit, ezen kívül a gyorsaságomat szeretném még jobban javítani.

- Mi a különbség a román és a magyar labdarúgás között utánpótlás-szinten?
- Nekem az a tapasztalatom, hogy Romániában inkább a taktikai, míg Magyarországon a fizikai képzésre helyezik a hangsúlyt.

- Milyen az élet Miskolcon?
- A Petőfi Kollégiumban lakom, a Magiszter Gimnáziumba járok. Általában kéthetente van lehetőségem hazautazni, de ha úgy jönnek a meccsek, akkor előfordul, hogy egy hónapig nem látom a szüleimet. De vállalom ezt is, mert szeretnék Diósgyőrben felnőtt labdarúgó lenni.

A DVTK válogatott keretbe meghívott játékosai (2014/2015)

A-válogatott
Kádár Tamás
Elek Ákos

U21
Bacsa Patrik

U19
Balogh Alex
Icsó Zsolt
Timkó István

U18
Ternován Patrik
Láposi Sándor (Románia)

U17
Fazekas Máté

U16
Lakatos László

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!