Kétségkívül a házigazda kezdte élesebben a találkozót. Az ex-diósgyőri Szücs Réka nyitotta meg a pontgyártást egy hármassal, majd két perc alatt állva hagyta ellenfelét a csapata (7-0). Az időkérés után koncentráltabban kezdtek védekezni földi Attila tanítványai, de az első vendég kosár még váratott magára. Három és fél perc elteltével aztán megtört a jég, Kányási bejátszása találta meg Kiss Angelikát, aki nem is hibázta el a ziccert. A következő támadás végén Veronika maga talált a gyűrűbe távolról, máris szorosabb lett az állás. A DVTK számára kedvező tendencia folytatódott, és Medgyessy 2+1-es akciójával előbb utolérte, Hayes ugyanilyen kombinációjával pedig meg is előzte vendéglátóját a piros-fehér csapat (12-13). Egymás után négy pontot szerezve a PEAC visszavette a vezetést, de Hayes gyorsan válaszolt (16-15). Az első negyed hajrája nagy küzdelmet, ugyanakkor több hibát hozott, így nem sok pont született. A Pécs három pontot ért el a büntetővonalról, míg Mokango akcióból volt eredményes (19-18).

A második negyed elején potyogtak a kosarak, a pécsieknél Wentzel, Andusić és Sánta, a DVTK-ból Mokango célzott pontosan egymás után kétszer is (25-22). Miután a hazaiak szerb centere újfent eredményes volt, a vendég csapat időt kért. A piros mezesek megnyugodtak kicsit, és ez az eredményben is megmutatkozott, hiszen előbb Mokango remek középtávolijával és Kiss büntetőivel egy pontra zárkóztak fel, majd Keyona 2+1-esével a vezetést is visszavették (27-29). Ezután Wentzel Nóra ugyan szórt egy hármast, de a DVTK-nak erre is volt válasza. Hayes és Kiss duplái után már nem is adták el az előnyüket a nagyszünetig, sőt, még egy picit növelni is tudták azt (32-37).

Jól kezdte a második félidőt az Aluinvent DVTK, Kiss Angi és Hayes pontosan fejezték be az akciókat. Nagyon jól működött a vendégek védekezése, hiszen négy perc alatt mindössze négy pontot engedélyeztek vendéglátójuknak (38-43). A játékrész közepén sem változott érdemben a játék képe, a Chanel Mokango négy pontja után is tartotta szűk előnyét a Diósgyőr (43-49). Csirke Ferenc érezte úgy, hogy egy időkéréssel kell felráznia a csapatát. Sánta duplájára Aho Nina válaszolt rögvest, és mivel a maradék másfél percben már csak Hayes volt eredményes egy indítás után, a DVTK várhatta nyugodtabban az utolsó felvonást (45-53).

A lélektanilag nagyon fontos következő kosarat Hayes szemfüles megmozdulásának köszönhetően a DVTK érte el a záró etap elején. Erre Wentzel reagált, de Hayes sem hagyta magát (47-57). Kányási büntetője után először nőtt tíz pont fölé a különbség, ráadásul a folytatásban is megállíthatatlan volt a vendég együttes. Keyona és Veronika laza középtávoli dobása is sült, miközben hátul bedeszkázták a gyűrűjüket a borsodiak (47-62). Eldőlni látszott a győztes kiléte, jóllehet, kevesebb mint hét perc még hátra volt a találkozóból. A pécsi időkérés után folytatódott a játék, és bizony sikerült ezzel rendezni a soraikat, ugyanis előbb Strautmane szórt egy hárompontost, majd Sarok is betalált, így senki sem lepődött meg, amikor Földi Attila T betűt formázott a kezeivel (52-62). Először úgy tűnt, a fiatal mester szavai nyugtatólag hatottak, elsősorban Ahóra, aki nagyszerű hármast hintett, azonban a pécsiek felzárkózása tovább folytatódott (60-66). Két perc volt már csak a találkozóból, amikor Szücs Réka zavartalanul törhetett be a DVTK palánkja alá, és nem is hibázta el a könnyű dobást, újra időt kértek a piros-fehérek. Elképesztő izgalmakra nyílt kilátás, főleg azután, hogy a következő kosarat is a hazaiak szerezték, Andusić dolgozott szépen a palánk alatt. A DVTK támadott, Kányási egymás után kétszer próbálkozhatott hárompontos dobással, és a második kísérlete a helyére került, újfent kisimulhattak az arcok vendégoldalon (64-69). 23 másodperce maradt a PEAC-nak, hogy megfordítsa, vagy legalább döntetlenre mentse a meccset, de ez már nem sikerült neki. Sarok és Pusztai büntetői alakították ki a végeredményt (66-71).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 19. forduló

PEAC-Pécs - Aluinvent DVTK 66-71 (19-18, 15-19, 11-16, 21-18)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Tóth Cecília, Goda László.
PEAC: Szücs R. 6/3, Wentzel 13/3, Strautmane 7/3, Andusić 16, Kiss V. 2. Csere: Sarok 7, Kaposi 11, Sánta 4, Habling. Edző: Csirke Ferenc. 
DVTK: Medgyessy 3, Aho 6/3, Kányási 9/6, Kiss A. 12, Hayes 24. Csere: Mokango 12, Frindt, Pusztai 5, Tóth F., Vukov. Vezetőedző: Földi Attila.


Edzői értékelés

Földi Attila: - Gratulálok a lányoknak és a Pécsnek is, hiszen kemény mérkőzés volt, melynek nagy részében mi kontrolláltuk a játékot Ma is megvolt a szokásos hullámvölgyünk, nagyon fontos volt, végre mi kerüljünk ki belőle úgy, hogy meg tudjuk nyerni a meccset. Csapatmunka eredménye a győzelem, főleg a védekezésben tette hozzá mindenki a magét, de ki kell emelnem Verát, hiszen erős volt lélekben, amikor a kritikus pillanatokban elvállalta a második hármast is a mérkőzés hajrájában. És személy szerint én nagyon boldog vagyok, hogy pont ő volt ma nyerő emberünk.